9. elokuuta 2013

Laiton uhkapelin mestari

 
Joshua
The World Ends With You
Kuvaaja: Sanna

Ihan vähän vaan piti käydä Joshuaa kuvaamassa Animeconin jälkeisellä viikolla. Kolmisen tuntia, kolme kuvauspaikkaa ja 999 kuvaa myöhemmin...

Mielessäni ei kuvaamaan lähtiessä ollut mitään ehdotonta kuvauspaikkaa, joten Sanna ehdotti Kankaan tehdasalueella käymistä. En ollut koskaan aiemmin käynyt siellä enkä tiennyt, mitä odottaa. Parkkipaikkaa lähestyessä saatoin hieman innostua, kun näin seinällisen graffiteja! Jee! Ei puutu kuin Neku ja Minamimoto! Kankaan lisäksi tuli kuvailtua Ylistönmäen kampuksella sekä Harjulla.

Joshuan puku ei tullut täysin valmiiksi Animeconiin mennessä, joten conia seuraavina päivinä seurasi takataskujen ompelua. Myös kengät piti maalata uudelleen, koska erinäisistä valkoisista maaleista sekoittamani seos halkesi jo matkalla autolta Musiikkikeskukselle. Conin jälkeen menin siis suosiolla ostamaan nahkamaalia. Toivon mukaan en enää ikinä joudu ostamaan kyseistä maalia spraynä, koska edes koko purkin suihkuttaminen ei tuottanut haluttua lopputulosta kaikkiin kohtiin. Pistin sitten vähän akryylimaalia kaveriksi, koska kyseisissä kohdissa ei ollut halkeamisvaaraa. Nyt olen hankkinut valkoista siveltävää nahkamaalia, josko sillä saisi urakan loppuun!

Reapers' Gamesta voitettu Noise pääsi mukaan. :3

Kuten myös pinssit!

Alla oleva kuva on satunnainen otos, mutta jostain syystä tykkään siitä kovasti. Ehkä siksi, että ilmeskaalani laajenee huomattavasti, kun en tietoisesti poseeraa. :D

"Hanekoma pls, mitä teit mun puhelimelle?"

Joshuan puvussa vaikeinta oli ehkä kankaiden etsiminen. Vähän iski kylmää hikeä otsalle, kun kävin pikavisiitillä Eurokankaassa, eikä pakoissa näkynyt sopivia harmaan sävyjä. Varsinaisella ostoreissulla lähdin kuitenkin tonkimaan laareja ja pelastuin! Paitakankaan väri on mielestäni oikein jees ja kangas itsessäänkin toimii, vaikka pelkäsin sen olevan liian paksu. Housukankaan kohdalla jouduin tekemään vaikeamman päätöksen ja valitsin vähän turhan tumman kankaan, joka kiiltää hieman. Nurja puoli olisi ollut vaaleampi ja matta, mutta se oli liiankin vaalea paitaan verrattuna. Tykkään silti kovasti tuostakin kankaasta, vaikka se erityisesti kuvissa näyttää helposti mustalta varjoja syvennettäessä. Livenä ei sentään ole sysimusta!

Paitaa tehdessä jouduin päättämään, kehitänkö bindiliivin tilalle toisen systeemin vai lisäänkö paitaan ylimääräisen napin. Joshuan paita on nimittäin sen verran avoin, että bindiliivi ei jäisi sen alla piiloon. Mukavuuden nimissä päädyin lisäämään ylimääräisen napin. Tein myös paitaan alavarat, koska Joshuan paidassa ei näy mitään tikkauksia nappien lähistöllä. Teippasin varmuudeksi alavarat kiinni toisesta reunasta, jotteivat ne lerpattaisi itsekseen. Myös housujen lahkeista löytyy teippiä, koska Joshua vaikuttaa pitävän niitä käännettyinä. Pelkäsin aluksi, että ylimääräisten tikkien ompeleminen housujen sivusaumojen viereen olisi ongelmallista, mutta ne sujuivatkin aika näpsäkästi venyvästä kankaasta huolimatta! Ompelin siis kyseiset tikkaukset vasta sivusaumat ommeltuani, jotta tiesin niiden olevan varmasti oikealla etäisyydellä.

Oletetaan, että kuvissa näkyvä vesistö on Shibuya River.

Peruukki ei ihan vastannut odotuksiani kuvan perusteella. Odotin sen olevan huomattavasti harmaampi. Paketin avattuani päästelinkin sitten vähän höyryjä aiheesta twiittien muodossa. Se auttoi, sillä tämän jälkeen totesin sen olevan kelvollinen. Ei ehkä juuri sitä oikeaa sävyä, mutta tykkään tuosta väristä itse asiassa aika paljonkin. Plus vähän jotain muutakin kuin harmaata puvussa! Violetit piilarit sitten joskus, kun niille tulee käyttöä toisessa puvussa ja/tai Joshua saa seuraa.

Peruukin stailaus oli Animeconissa vähän vajaa, sillä jostain syystä en tajunnut ottaa suoristusrautaa käyttööni enkä näin ollen saanut kuituja juurikaan aaltoilemaan. Conin jälkeen peruukki sai sitten vähän parempaa muotoa testattuani ensin, että se tosiaan on lämmönkestävä.

Näin jälkeenpäin olen tullut siihen tulokseen, että paidan helma saisi olla sivuista lyhyempi. Oli jokseenkin ongelmallista pohtia sen muotoa, koska Joshua pitää käsiään paljon takataskuissaan, mikä estää näkemästä paitaa suorana. Tai sitten Joshua on liikkeessä, jolloin helma liikkuu itsekseen. Sitten kuvauksien jälkeen pelatessani näin vihdoin yhden fuusiokuvan, jossa se paita vaikuttaisi vihdoinkin olevan ihan paikallaan...

Valitsin vaaleanpunaiset kukat taustalle koska Another Day!
Loppupäätelmä: Joshuan puku oli yllättävän kiva yksilö yksinkertaisuudestaan huolimatta! Todennäköisesti joutuu vielä myöhemmin coniin tai kuvailun kohteeksi ihan vaan jo niiden violettien piilarienkin takia. Tai ehkä saan vielä joskus esiteltyä puvulleni Shibuyaa...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti