26. toukokuuta 2013

Muikea Mimicon

Kun ensimmäisen kerran kuulin Mimiconista, en ollut aikeissa mennä coniin. Nähdessäni Mikaelin ympäristöä alkoi kuitenkin kiinnostaa, sen verran siistiltä näyttivät maisemat! Päätimmekin sitten päivänä eräänä Aselean kanssa, että eiköhän mennä käymään. Majoituspaikat vaan tuppasivat jo olemaan täynnä suunnistuskisan vuoksi, mutta onneksemme Visulahdesta vapautui myöhemmin lomakotitaloja eikä meidän tarvinnut lähteä Jyväskylään yöksi. Matkaan ei tosin lähdetty kaksin, vaan taloon yöksi jäi lisäksemme Ella, Juusto sekä Minna. Lauantaina myös taivaspoika ja semla olivat kanssamme conissa.

O hai Juusto!
Kaikki merkinnän kuvat ovat Juuston tai Ellan ottamia. En aina kiinnittänyt huomiota siihen, kenellä kamera on... Juusto myös laittoi jo pari kuvista omaan Mimicon-merkintäänsä, mutta ei se mitään, mahtuu ne tännekin!

Conia edeltävät päivät sujuivat kerrankin rennosti, sillä en tehnyt Mimiconia varten uutta pukua. Aiemmin keväällä kävi kyllä mielessä, pitäisikö tehdä jotain uutta, mutta näin jälkeenpäin ajatellen oli hyvä idea olla tekemättä. Minun piti nimittäin palauttaa kandini viimeinen versio conia edeltävä keskiviikkona, joten puku siihen päälle olisi ollut aika stressikuolema. Ei tosin sillä, ennen Desuconia olisi vielä edessä kolme tenttiä ja maturiteetti ja pukua on hädin tuskin aloitettu... ":D" Kyyyllä se siitä! Mutta jospa pysytään Mimiconissa vielä hetki.

Mimiconin aukeaminen puolilta päivin sopi hyvin meidän aikatauluumme, koska matkaan ei tarvinnut lähteä turhan aikaisin ja saatoimme näppärästi hakea Visulahdesta avaimet ennen coniin suuntaamista. Coniin päästyämme lähdin Aselean seuraksi odottamaan tämän tuomarointia ja kuvauspalvelussa käymistä, ja siinäpä kestikin odotettua kauemmin. Onneksi on kannettava elektroniikka!

Gilbertin propit ovat aina suosittuja.
Menimme Juuston ja Ellan kanssa katsomaan Juha Paanasen haastattelun. Oli hyvin mielenkiintoista kuulla, miten ääninäyttely sujuu Suomessa ja miten moiselle alalle voi päästä. Mukavan leppoisalta tyypiltä vaikutti muutenkin! Haastattelun jälkeen ei ollut tarpeen poistua salista, koska seuraavana ohjelmassa oli cosplay-kisa. Kisaajia olisi voinut olla enemmänkin erityisesti gijinka-sarjassa, mutta oli hienoa, että pienestäkin conista löytyi tyylikkäitä kisapukuja. Kärkikolmikoista löytyi vain yksi puku, jonka en ennustanut olevan siellä, mutta enpä kyllä nähnytkään kaikkia kisapukuja läheltä joten ihmettelyä ei sen suuremmin aiheutunut.

Kisan jälkeen seurasi Pandora-pukujen kuvailua – itse taisin tosin viettää suurimman osan ajasta leikkimällä saippuakuplilla. :D Päätin myös pitää peruukkini parilla ponnarilla, jotka olin siihen sitonut automatkan ajaksi. Vince-peruukkini alkaa olla jokseenkin heikossa hapessa käyttömääränsä takia, joten ajattelin olla antamatta sen takkuuntua kunnolla. Olisi pitänyt aikanaan tilata heti toinen samanlainen peruukki, kun tuon sain... Nyt en enää muista, miltä peruukki näytti kuvassa, eikä ainakaan samalta myyjältä tunnu sitä enää löytyvän. Voisihan sitä toki tilata erilaisen, mutta tykkään tuosta nykyisestä niin paljon, etten millään haluaisi erilaista. Plus kokemukseni perusteella Vincen hiusten väristen peruukkien tilaaminen menee metsään liian helposti.

Gilbert Nightray: Aselea, Xerxes Break: Laura, Cheshire: Sona.


Kuvaamisen jälkeen oli vuorossa ruokapaussi sekä kaupassa käynti ennen palaamista coniin sarjavisaa seuraamaan. Ella ja Juusto osallistuivat tähän parina, ja Ellahan se sieltä voitokkaasti vastaili. Visan jälkeen conipäivä oli pulkassa, mutta ennen Visulahteen palaamista haimme pirtelöt ja ajelimme harhaan, koska kuvittelin löytäväni helposti takaisin ilman navigaattoria enkä kuunnellut takapenkkiä. Mutta löytyi se Visulahti hetken päästä ilman naviakin! Ilta kului mm. Euroviisujen parissa – ainakin muiden osalta, itse käytin aikaani esimerkiksi katsomalla Valvraven uusimman jakson. Harmi, että cossivuoteni on jo täynnä, tahtoisin vain cossia A-dreita uniformussaan. ;_; Tökin tosin jo Ellaa ja Juustoa Q-vieriksi ja H-neuniksi (Haa! Noin!), joten ehkä kestän ajatuksella mahdollisesta tulevasta Dorssia-ryhmästä!

Aamulla pöydältä löytyi viisutulokset koska Minna oli ainoa, joka katsoi lähetyksen loppuun asti.
Yö tuli nukuttua melko huonosti. Pyörin yli kolme tuntia sängyssä ennen nukahtamista ja heräsin itsekseni joskus ennen seitsemää, joten unta tuli tuurilla ehkä kolme tuntia. Pandora Heartsin LQ-rawien ilmestyminen tosin piristi, vaikka näitä tiirailtiinkin Aselean kanssa vasta myöhemmin conissa. Conipaikalle suuntasimme kymmenen pintaan palautettuamme ensin lomakotitalomme avaimen. Aikeissani ei ollut käydä katsomassa mitään ohjelmaa päättäjäisiä lukuun ottamatta, joten hengailua oli luvassa! (Okei, oikeasti harkitsin cosplay-deitin katsomista, mutta hengailukärpänen iski.)

Mikäs sen parempi tapa viettää coniaamua kuin kiivetä puuhun! Katselin kyseistä puuta jo lauantaina ja ajattelin, että siinä saisi kivasti kuvia puvusta. Totesin Sanzon sopivan tarkoitukseen paremmin kuin Vincen, joten kyseisen ajatuksen toteutus jäi sitten sunnuntaille. En tosin pukuineni päässyt oksalle ihan omin avuin, vaan Juusto jelppasi ja kiipesi vähän ajan päästä perässä ottamaan kuvia yläviistosta.


Sunnuntaina tein myös ainoan ostokseni conissa. Oli yllätys nähdä Urumin myyntipöydällä Tales of Nendoroid Petitejä, joten pitihän niistä yksi napata mukaan! Milla ilmestyi paketista.

MIRAAAAAAAAAAAAAA tai siis--
Kuten jo mainittu, päivä meni pitkälti hengaillessa. Tilaa riitti, sillä kävijöitä ei ollut ruuhkaksi asti. Oli mukavaa päästä vaihteeksi coniin, jossa liikkumistilaa riittää, mutta varsinkaan sunnuntaina pari lisäihmistä ei olisi haitannut. Mikaeli oli kyllä conipaikkana oikein kiva erityisesti kauniiden kuvauspaikkojen suhteen. Itseäni ei erityisemmin haitannut se, että esim. kuvauspiste oli piilotettuna käytävän päähän, vaikka aluksi tulikin vähän rapsuteltua päätä karttaa katsoessa.

Mimicon on kiva, on tilaa ja kaunista ja menisin uudestaan!

Fiilikseni conista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti