10. heinäkuuta 2013

Erilaisten pukujen Desucon

Tämän vuoden Desucon oli minulle pukujen suhteen omalla tavallaan entisestä poikkeava, sillä puin ensimmäistä kertaa päälleni niin fanart-puvun kuin omankin version hahmosta. Eivätpä ne käytännössä muista puvuista eroa, mutta on se kiva välillä kokeilla vähän erilaisiakin lähteitä! Eikä tarvinnut itkeä hahmosuunnitelijoiden ajatusmaailman perään, kun kerrankin pystyi kysymään! Olen meinaa saattanut ihan vaan pari kertaa toivoa, että voisin soittaa suunnitelijalle ja kysyä, miten tämä on ajatellut jonkin värin/epämääräisen asian/kuvissa näkymättömän osan.

Idea perjantain "pukuun" lähti tästä:

Kaupan päälle tyylikkäät sample-tekstit!
Kuten ilman kuuriimujen lukemistaitoakin voi huomata, paidassa lukee useampaan otteeseen "nii-san". Paidan etupuolelta löytyy myös pieni iloinen Jin Kisaragi, kun taas takapuolella Ragna ottaa osumaa Jinin huudosta. Kyseessä on siis BlazBlue-paita. Törmäsin kyseiseen paitaan Twitterin ihmeellisessä maailmassa ja myöhemmin tutkittuani asiaa paikansin sen Arc System Worksin verkkokaupasta. Kliketi klik ja tilaukseen!

Paidan näkeminen aiheutti mielikuvan Jinistä kyseinen paita päällä ja kun myöhemmin mietin, mitä laittaisin päälleni Desu-perjantaina...

Jin-kuvat ottanut Ella.
... yhdistyivät nämä kaksi ajatusta. Ei muuta kuin peruukki tilaukseen ja suunta Lahteen jonkinlaisena Jininä! Puhun asukokonaisuudesta "pukuna" puvun sijaan, sillä sen kasaaminen sisälsi lähinnä hiiren klikkailua ja vähän peruukin saksimista. Enkä edes ehtinyt saksia sitä tarpeeksi ennen Desua, koska saatoin olla kiireinen kiroillessani viikonlopun pääpuvulle. Pinnit pelastaa!

Lauantaiksi ja sunnuntaiksi mukaan lähti jälleen kerran Vincent Nightray, mutta tällä kertaa tosiaan fanart-versio. Kaikki alkoi tästä kuvasta:

"Hei, tästähän sais hyvän paricossin--", surfacagen (tästä eteenpäin Numi) käsialaa.
Puhuttuani asiasta Aselean kanssa ja pohdittuani aikani lähetin viestiä Numille ja kysyin, haluaisiko tämä piirtää kokokuvan Vincentin puvusta. Tämähän sopi, ja muutaman kuukauden kuluttua ilmestyi Tumblriin niin kokonainen Vincent kuin Gilbertkin. Kuvan Gil perustuu erääseen omakeen, joten en alkajaisiksi pyytänyt siitä kokokuvaa, mutta Numi tarjoutui piirtämään tämänkin joten mikäs siinä!

Täältä löytyy.
Jätän puvun tarkemman ruotimisen omaan merkintäänsä jonka toivon mukaan muistan kirjoittaa, mutta jotain voisi mainita tässäkin. Nimittäin sen, ettei puku ole vielä täysin valmis. Peruukkia lukuun ottamatta siitä puuttuu enää viimeistelyjä eikä kaikkien näiden puuttumista taida edes nähdä päällepäin, mutta peruukki kaipaa enemmän työstöä. Stailatessani peruukkia Desua edeltävänä torstaina tajusin nimittäin, etten oikeasti tiedä, miten sen tarkalleen ottaen kuuluisi mennä takaa. Tässä vaiheessa oli myöhäistä alkaa kysellä Numilta, joten heitin peruukin ponnarille ja letille ja ompelin pikkuletit kiinni peruukin vastakkaiselle puolelle. No, nyt tiedän, että peruukista pitäisi löytyä myös puoliponnari. Täytyy vähän harjoitella toisella peruukilla ennen kuin lähden tekemään kiinteää ponnaria tuohon, mutta eiköhän tuo vielä tänä kesänä ole valmis lisäkuvauksiin. Lace front on myös kesken, mutta sitäkään ei oikein näe päälle, koska keskeneräinen osa löytyy etuhiusten alta. Tiesin, että sen tekemisessä tulee kestämään, mutta onnistuin silti aliarvoimaan sen viemän ajan. ":D"

Siinä puvuista, entäpä sitten itse Desucon?

Tämän vuoden Desuconista piti tulla ensimmäinen rannekkeellinen Desuni, mutta päästessäni esityskilpailun tuomariksi badgeilu jatkui! Tykkään muuten kovasti noista nauhoista, joissa Desu-badgeja nykyisin roikotetaan, koska ne saa auki niskasta. Cossaajan unelma, badgen saa helposti pois kuvia varten eikä sitä tarvitse ujuttaa vaikeasti pitkien peruukkien tai minkään muunkaan alle!

Ohjelmakartan koluamiseni jäi vähemmän yllättäen avajaisiin, päättäjäisiin sekä cosplay-kilpailuihin. Kyllä coneista aina löytyy muutakin ohjelmaa, jota voisin mennä katsomaan, mutta olen erityisesti uusissa puvuissa paatunut hengailija ja muiden pukujen bongailija. Avajaisten jälkeen päässäni soi melko tehokkaasti Desuconin teema kun taas päättäjäisissä vähän toivoin, ettei Visual Questin loppua nähtäisi siellä. Tykkään kyllä nähdä Questin alkuasetelman, mutta lopputaisteluissa ei yleensä tapahdu mitään järisyttävää, jolloin jo conista väsyneenä toivoisi vain päättäjäisten päättyvän.

Sunnuntaina ensimmäiset nelisen tuntia kuluivat osaltani backstagella sekä esityskilpailua katsoessa. Sekä EuroCosplay-karsinnoissa että esityskilpailussa näkyi todella hienoja esityksiä, joten kisoja oli oikein mukava seurata. Olen yleisesti ottaen epäluuloinen paljon puhetta sisältäviä esityksiä kohtaan, mutta kyllä ne monologitkin voivat näemmä toimia kivasti! Esityskielen suhteen en itse aseta ehdottomia rajoja, vaan pohdin esimerkiksi japanin käytön mielekkyyttä suhteessa puheen määrään ja tärkeyteen. Tykkään myös hirveästi taustavideon mahdollisuudesta, koska sillä voi esimerkiksi selventää juonta tai vaikka vaan luoda miljöön esitykselle. Taustavideon mahdollisuus kaikkiin kisoihin, joissa se on teknisesti toteutettavissa, miten olis?

Myyntisalista mukaan tarttui yksi tuote ja sekin vain ja ainoastaan sen takia, että Minna oli kiva ja diilasi tilaisuuden saatuaan tämän haluamani pikkukaverin Millani seuraksi!

Leon Magnus / Tales of Destiny
Nyt kun myyntisalista ja Talesista tuli puhe, päästään mainospuolelle!

"Hei, tuolla on pari PleikkaaAAAAA XILLIA SDLKFJSLKJFA--"
Olin todella yllättynyt ja iloinen bongatessani Tales of Xillian myyntisalista pelattavana, sillä a) en muista nähneeni siellä ennen pelejä ennakkokokeilussa ja b) Talesia Suomessa, jee jee! Tales of Xillia julkaistaan siis Euroopassa 9.8.2013, muutama päivä Pohjois-Amerikan julkaisun jälkeen.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä Tales-julkaisuja on tulossa lisää PS3:lle! Ensi vuoden puolella länsijulkaisunsa saa Tales of Symphonia Chronicles, eli siis Tales of Symphonian PS2-version (se lännessä julkaisematon versio!) sekä Tales of Symphonia: Dawn of the New Worldin HD-remaster. Mikä parasta, ensimmäistä kertaa Tales-lokalisaatioiden historiassa peleistä tulee löytymään sekä japaninkielinen että englanninkielinen ääniraita! Tätä on odotettu.

Ensi vuoden puolelle luvattiin myös Tales of Xillia 2:n julkaisu lännessä jo näinkin aikaisin, vaikka kuulemma tarkoituksena oli ensin katsella, miten Xillia myy. Ehkä ennakkomyyntiä on ollut tarpeeksi? Toivon kovasti, että Namdai aikoo jatkaa kahden ääniraidan linjaa, koska esim. Yusa Kouji. Xillia 2 on oma suosikkini näistä tulevista julkaisuista, sillä sen pääjuoni on harvinaisen synkkä Tales-peliksi. Mutta kaikkia kolmea suosittelen! Viva Tales of!

Loppuun kuvia! Olen laiska enkä jaksa esim. muokata taustalla hengaavia ihmisiä pois kuvista. Jin-kuvat eivät ole Desuconista, mutten ajatellut tehdä niille erillistä merkintää, joten läiskäisen nekin tähän.

Kuvaaja: Juusto.


"Hei, nää lasithan sopii tähän aika kivasti!" Kuvaaja: Minna.

Ensi viikonloppuna olisi sitten luvassa Animecon! Lauantaiksi on työn alla Joshua (The World Ends With You) Reapers' Gamen innoittamana, kun taas sunnuntaina mukaan lähtee jälleen ensimmäinen Vince-pukuni. Vähän arveluttaa Vincen ottaminen mukaan sen perusteella, mitä on kuullut conipaikan lämpötilasta, muuutta ehkä selviän!

2 kommenttia:

 1. Hei tuota, kun nyt olet yksi noista esityskisan tuomareista ja tänne blogiisi ajelehdin, niin kai sitä voisi kommentoidakin.

  Olen esityskisan kisaaja numero kahdeksan, Kalatyttö, ja kuulisin mielelläni palautetta suorituksestani. Asia tulee nyt rutkasti myöhässä, mutta laitoin kyllä sähköpostiakin jo ajat sitten Artun suuntaan. En tiedä eksyikö viesti matkalla vai mitä oikein tapahtui, koska vastausta ei koskaan kuulunut.

  Pitäisikö minun muuten ylipäätään kysyä palautetta kaikilta tuomareilta erikseen, vai pystyisittekö olemaan keskenänne yhteyksissä ja kirjoittamaan jonkinlaisen yhteispalautteen?

  Sähköpostiosoitteeni on retayeah@gmail.com, joten sitä kautta viestintä hoituu kivasti. Kiitos jo etukäteen jos viitsit asiaan tarttua, ja jälkikiitokset ihanan kisakokemuksen tarjoamisesta! Pelkkä kisaaminenkin oli jo ihanaa, mutta sijoittuminen vasta mahtavalta tuntuikin pitkän cosplaytauon jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Harmillista, että viestisi Artulle ei mennyt putkeen syystä tai toisesta. :< Olen saanut käsityksen, että kaikille tuomareille lähetettäisiin erikseen palautepyyntö, tai ainakaan en muista kuulleeni yhteispalautteen kirjoittamisesta.

   Toki palaute onnistuu! Olen tällä hetkellä poissa kotoa eli tuomarointilappujeni ulottumattomissa, mutta palailtuani ensi viikolla pistän viestiä tulemaan. Muistaa ehkä paremmin, kun näkee omat raapustuksensa paperista. :) Kiitos kisaan osallistumisesta, hyvä että viihdyit!

   Poista