6. helmikuuta 2013

Jack Vessalius eli mitä ihmettä tässä puvussa edes on

Desucon Frostbite lähestyy ja minä kiristelen tapani mukaan hampaitani, koska tekemistä olisi vielä huomattavasti enemmän kuin tarpeeksi. Kahden puvun tekemisestä olen jo suosiolla luopunut, mikä oli odotettavissa, ja onnekseni pystyn myös aikatauluttamaan opiskeluani pitkälti itse (eli siirrän mm. kaiken mahdollisen Frostin jälkeiselle ajalle). Mutta silti sitä tekemistä on ja on ja on. Toistaiseksi lippu on kuitenkin pysynyt korkealla, vaikka lipputanko onkin saanut kengästä useampaan otteeseen!

Tästä ei ole tulossa tilannepäivitys, koska puku ei ole niin pitkällä, että siitä olisi kamalasti sanottavaa. (Kertoo jotakin sen valmiusasteesta, eikö?) Sen sijaan haluan jakaa ihmetykseni erään Jackin puvun osan suhteen siltä varalta, että jollakin olisi ihmettelyyni jotain valaisevaa sanottavaa.

Kysymys on yksinkertainen: mikä tämä on?

Röyhelöinen se ainakin on.
Animessa Jackilla on suuria rusetteja, tässä... jotain. En tiedä ihan kamalasti vaatetuksesta, joten ahkeran tuijottamisenkin tuloksena paras kuvaukseni tälle asialle on "epämääräinen kasa". Tältä pohjalta ajattelin myös toteuttaa oman versioni tuosta, eli rypytän kangasta ja pyöritän sen jotenkin kivasti ja toivon parasta. Mutta jos jollakulla on oma visionsa siitä, mikä tuo asia on tai mikä sen kuuluisi olla, kuuntelen! Mangassa kyseinen asia vaikuttaisi pikaisen katselun perusteella olevan pienempi, mahdollisesti esim. leveä kaulan ympäri solmittu kangassuikale, mutta ajattelin tehdä siitä isomman ja epämääräisemmän yllä olevien esimerkkien tyyliin ihan vaan koska.

Toinen mieltäni askarruttanut puvun osa olivat Jackin takin ylileveät rannekkeet, mutta siitä ehdinkin jo avautua Oswaldilleni, joten ongelma lienee ratkaistu. Mutta katsokaapa silti animeversiota, koska itseäni ainakin huvittaa, kuinka leveät nuo rannekkeet toisinaan ovat. :D

Näihin hihoihin voisi piilottaa vaikka päivälisen.
Frostissa nähdään!

1 kommentti:

  1. Ehdottaisin tätä:
    http://www.osfcostumerentals.org/stock/17th%20&%2018th%20Century%20Restoration/Men%27s%20Wear/17th%2018th%20C%20Shirts/slides/09034345%20Shirt%20Mens%2018th%20Century%20Cream%20with%20Ruffle%20Med.html

    Tässä jotain sen tyyppistä: http://www.chic-steals.com/2010/04/how-make-ruffled-from-mens-shirt.html

    Yritin etsiä nimeä tälle, mut joku ruffle se on. Jos näillä pääsisi alkuun?

    VastaaPoista