29. marraskuuta 2012

Lyhyt katsaus Traconiin

No niin, sanotaanpa sananen Traconista muiden julkaistessa CosplayGaala-merkintöjään. :---D (On mulla sentään Gaalasta teksti jo suunnilleen valmiina, ehkä sitä ei tarvitse odotella esim. kahta kuukautta!)

Suuntasin Tampereelle Traconia edeltävänä perjantaina, ja yövyin viime vuoden tapaan Voronan luona. Sunnuntain pukukin tuli päätettyä vasta perjantaiaamuna, kun pohdimme Voronan kanssa paricosplayta. Saiyuki olisi ollut kiva, mutta kun Voronan Gojyo-puku ei ottanut löytyäkseen kokonaisuudessaan, vaihdoimme Tales of the Abyssiin eli matkaan lähti mukanani Sync the Tempest. Kyseisen puvun päälle pistäminen ei kamalasti innostanut, mutta kaksin aina kaunihimpi. Lauantain pukuna toimi Desuconin tapaan Vincent koska Nightrayn veljekset.

"Nii-san~~", kuvaajana Juusto.

Ohjelman katsominen jäi jälleen melko vähäiseksi, toisin sanoen cosplay-kisoihin sekä Rintamasuunnan Hetalia-esitykseen. Hetalia-esityksessä oli odottamaani enemmän puhetta, mutta se oli yhtä kaikki viihdyttävää katsottavaa. Cosplay-kisoista jäi päällimmäisenä mieleen WCS-karsintojen harmittavan alhainen osallistujamäärä. Eipä sille mitään voi, jos ihmiset eivät halua osallistua tai joutuvat perumaan osallistumisensa, mutta viisikin paria olisi jo paljon parempi kuin neljä. Toinen kisoista mieleen jäänyt asia ei liittynyt itse kisoihin, vaan paikkalippuihin. Neljännellä rivillä tuntui olevan ongelmia lauantaina, kun istuimme riviä taaempana, ja sunnuntaina olimme itse neljännellä rivillä ja paikkoja oli jälleen liian vähän. Toki osa ihmisistä on voinut itse mennä väärälle riville, mutta jos sama ongelma toistuu molempina päivinä, veikkaisin ongelman olevan itse paikkalipuissa. On toki inhimillistä, ettei lippujen määrä aina natsaa paikkojen kanssa, mutta kovasti harmittavaa katsojille. Lippujen jakamisessakin tuntui olevan lauantaina jotain häikkää, sillä se viivästyi ilmoitetusta ajasta. Oli myös hieman ikävää kuulla, että yhdelle ihmiselle jaetaan 2-3 lippua. En tiedä, noudatettiinko tätä 2-3 lipun sääntöä ehdottomasti, mutta ainakin itse kuulimme erään työntekijän sanovan asiasta. On ymmärrettävää, ettei ihmisten anneta turhaan hamstrata ylimääräisiä lippuja, mutta esimerkiksi itse liikuimme suuremmassa porukassa ja tarvitsimme 3-4 ihmistä hakemaan liput.

Sync ei arvosta lippuhässäköitä.

Tales-cosplayta osui silmiini yhdeksän kappaletta, joista seitsemän koostui omasta porukastamme. :---D En ole erityisen yllättynyt. Yuri nähtiinkin jo lauantaina kisassa, ja sunnuntaina olimme kaikessa rauhassa matkalla hakemaan subeja, kun yhtäkkiä vastaan tuli Raven! Hetken päästä henkilö olikin pienen Tales-lauman ympäröimä. (Raven, jos luet tätä, ilmianna itsesi! Meitä hämmentää, kun emme tiedä, kuka olet.)

Raven, Ion, Emeraude, Pascal, Sophie, Sync, Asbel, Malik. Kuvan nappasi taivaspoika.

Kaiken kaikkiaan Tracon-viikonloppu oli oikein mukava. Ensi vuotta odotellessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti