14. kesäkuuta 2012

Desucon

Jälleen on yksi Desucon takana! Conia edeltävät päivät kuluivat pitkälti pöytiä heitellessä, vaikka vielä viikkoa ennen fiilikset olivat korkealla. Syyt tähän löytyivät lähinnä puvusta ja siitä, että sen tekeminen vähän venähti kuten aina. Tällä kertaa ei kuitenkaan jäädä sen suuremmin ihmettelemään turhautuneisuuteni saloja, vaan katsastetaan itse tapahtuma.

Perjantai ei alkanut valmistautumisen osalta parhaalla tavalla, kun en meikkiderppailujeni takia saanut piilareitani silmiin. (Tällä kertaa olin jopa testannut ne etukäteen, joten tiesin, että ne toimivat silmissäni.) Tästä kettuuntuneena lähdin hihojani mulkoillen coniin valittelemaan kuumuutta koska puku ja naamapalmuilemaan, kun unohdin vaihteeksi silmälasini päähän joihinkin kuviin. Mokomia on vaikea itse huomata, kun niitä on tottunut käyttämään päivittäin. Minulle saa siis huomauttaa, jos naamaani yrittää kuvissa koristaa ylimääräinen linssipari.

Vähän vähemmän positiivisesta alusta huolimatta päivästä kokonaisuutena ei toki jäänyt negativiinen mielikuva! Avajaiset olivat hauskat kuten aina ja jäimme niiden jälkeen saliin Aselean kanssa odottelemaan Sugiyaman ohjelmaa. Sugiyama ei ole itselleni turhan tuttu ääninäyttelijä, sillä en ole katsonut esimerkiksi Narutoa ja Bleachiä, mutta ääninäyttelijöitä on kiva kuunnella ja Tony on paras. Paitsi että Tonysta ei kuultu sanaakaan ohjelman aikana, olen pettymys. ;_; Toki ymmärrän, ettei kyseessä ole se tunnetuin Sugiyaman hahmo, mutta olisin ylipäänsä kuullut mieluusti enemmän repliikkejä ja vähemmän samoja kysymyksiä eri hahmojen kohdalla. (Itken verta, jos Suomeen sattuu joskus tulemaan tiettyjä Tales-ääninäyttelijötä emmekä saa kuulla näiden legendaarisia huutoja, koska ne eivät ole Suomessa tunnettuja. Parhaat huudot on parhaita.)

Yhdeksän pintaan tuli kiire kipittää Toward the Terra -luennolle, kun allekirjoittanut muisti ohjelman alkavan puoli kymmeneltä ja heräsi todellisuuteen vasta Aselean huomautettua kellonajasta. Oma Terra-tietämykseni rajoittuu lähinnä animen katsomiseen ja tietoon mangan ja elokuvan olemassaolosta, joten ihan mielenkiintoista settiä oli! Ehkä vielä joskus saan aikaiseksi katsastaa mangan ja elokuvan, ja sillä välin te voittekin kaikki katsoa sen animen. Ansaitsee ehdottomasti enemmän huomiota kuin mitä sillä Suomessa vaikuttaa olevan. Ehkä on käynyt Desun jälkeen vaihteeksi mielessä Soldier Bluen cospaaminen esim. seuraavassa Frostbitessa...

Paras konteksti on ei kontekstia.

Lauantai alkoi vähän paremmissa merkeissä, kun piilarit menivät kiltisti silmiini eikä pukuakaan jaksanut enää tuijotella niin vihaisesti. Otin myös perjantaista opikseni ja yritin aina ohjelmien ulkopuolella pitää silmälasit kassissa, vaikka se tekeekin huomattavaa hallaa pukujen bongailulle.

Pari ekaa kuvaa Juuston ottamia.
Lauantain alkupuoli meni pitkälti kuvaillessa ja hengaillessa. Tämän jälkeen seurasi päivän kohokohta eli EuroCosplay-karsinnat. Viime vuonna en viitsinyt edes yrittää mahtua istumaan Cainin puvun kanssa ja sitä edeltävänä vänkäröin, mutta nyt pääsin vihdoin katsomaan karsintoja paikan päällä. Olihan se aika muikeaa katseltavaa, ja Elina on paras juontaja kuten ennenkin. Onnea Ilonalle voitosta, ansaitsit sen! Itseänikin puri vaihteeksi karsintojen aikana EuroCosplay-/WCS-kärpänen, mutta sillä ei taida olla asiaa tänne ainakaan pariin vuoteen, koska toivon saavani opiskelijavaihtopaikan ensi vuoden syksylle. Mutta vielä joskus! Ideanpoikasia kyllä löytyy, ja ehkä niiden mahdolliseen toteuttamiseen mennessä myös skillzini ovat parantuneet.

Jos jotakuta muuten hämmensi Gilbertin hattu päässään tepasteleva Vincent, niin tälle oli ihan syykin. Sattuipa niin, ettei kyseinen hattu mahtunut kunnolla Aselean päähän peruukin kanssa, mutta omaan pollaani se sopi ja siinähän se kätevästi kulki mukana. Lopulta se korvasi silmälasini siinä mielessä, etten muistanut aina ottaa sitä itse pois kuviin... Hatusta tuli muutenkin aika suosittu, tulee vielä tappelu Minnan kanssa kun nähdään hattua seuraavan kerran. :-D (Mun veljen hattu, ei sun. :<<<)

Paras hattu, 5/5!

Sunnuntai alkoi suhteellisen rennosti, koska olin päättänyt lähteä coniin ilman pukua. Tämä  pitkälti siksi, ettei minua huvittanut lähteä pitämään Trinity Blood -luentoa jonkun toisen sarjan puvussa eikä Cainin puvun ottaminen mukaan kamalasti innostanut. Eipä tarvinnut ainakaan turhia valitella kuumuudesta ja ajaminenkin sujui helpommin!

Luento meni ihan mukavasti, mutta jäi yllättävän lyhyeksi. Emme oikein itsekään tiedä, mitä tapahtui, sillä harjoitellessa se kesti huomattavasti kauemmin. Mutta eipä sille enää mitään voi, täytyy olla tämän kanssa tarkempi jos tulee vielä aiheelliseksi pitää ohjelmaa. Ei mulla ohjelmaideoita pitänyt tähän hätään olla, mutta ehkä tuli viikonlopun jälkeen Pandora Heartsista jotain mieleen... Katsotaan, katsotaan! Kiitos kaikille, jotka tulivat kuuntelemaan tämänkertaista luentoamme.

Ohjelman katsominen jäi sunnuntaina päättäjäisiin. Ilonan luento olisi kiinnostanut, mutta halusimme lähteä porukalla Raxiin, joten päätimme jättää luennot väliin. Päättäjäisten odottelu meni lähinnä "eeeeei, con loppuu kohta!"-fiiliksissä, ja pitihän sitä lopulta lähteä ajamaan kotiin pitkin hampain.

Vincentin fiilikset lauantai-iltana. Kuvan nappasi Minna.

Nyt pitäisi kääntää katse Richardiin, jos meinaan edes kuvitella saavani kyseisen puvun käyttövalmiiksi AnimagiCiin. Saapa nähdä, miten tässä käy, mutta toistaiseksi toivotaan parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti