21. toukokuuta 2012

Vähän pukuja, vähän enemmän stressiä

Vuosi 2012 on tähän asti kulunut melko perinteisesti cosplayn suhteen. Desucon Frostbiten jälkeen piti aloittaa kesän pukuja. Yhtäkkiä olikin jo toukokuu eikä oikein mitään ollut tapahtunut. Nyt kankaat ovat onneksi hiljalleen alkaneet löytää tiensä ompelukoneen luo, toivon mukaan kehitys jatkuu!

Kuten merkinnän otsikkokin paljastaa, en ole suunnitellut tälle vuodelle montaa pukua – vain kahta Daikenjan lisäksi. Aluksi joukkoon kuului vielä yksi puku (Soren, Fire Emblem: Path of Radiance), mutta sen tuuppasin pidemmälle kalenterissa koska voin. Traconin jälkeen saatan aloittaa sen tai jotain muuta tai laiskotella.

Gilbert & Vincent Nightray (Pandora Hearts)

Pandora Hearts on varsinkin mangan viimeaikaisten tapahtumien valossa ehkä yksi parhaita sarjoja ikinä, joten on aikakin nostaa Vincentin kankaat pöydälle! Vincen olisi tarkoitus valmistua Desuconin perjantaiksi ja lauantaiksi, kuin myös Aselean nii-sanin Gilbertin. Olen kovasti tyytyväinen saadessani kaverikseni Gilbertin, koska Nightrayn veljekset asdjghkajgsfl. ;____; En nyt osaa oikein pukea tunteitani sanoiksi, mutta Vince on paras ja veljekset ja näiden menneisyys ja right in the feels. Ehkä vielä joskus Jack ja Glen, siinä on toinen suuria tunteita herättävä parivaljakko.

Vincen pukua tehdessä tuli ihan äärimmäisen miehekäs olo, kun päätin laittaa sen alle tyllihameen muotoa pitämään. Saattaisi se pysyä muodossaan muutenkin, mutta eiköhän ainakin muutaman tyllikerroksen avulla! Toistaiseksi olen tehnyt yhden kerroksen, mutta tarkoitukseni olisi tosiaan yrittää ehtiä tehdä vielä pari ennen Desua. Muutoin ongelmia on aiheuttanut kultainen kangas – ainainen viholliseni – sekä peruukki. Kultaista kangasta olen hamstrannut pariakin sävyä, mutta toinen on turhan vaalea ja toinen turhan tumma, ja pitäisi vielä ottaa huomioon sointuvuus nauhan/tupsun/peruukin kanssa. Peruukkihan minulla on, mutta se olikin yllärinä huomattavasti kuvaa tummempi ja mielestäni liian tumma ihoani vasten. Toisen peruukin saapumista odotellessa siis, josko se olisi sopivamman värinen.

Richard (Tales of Graces)

Tämä on sitten se vähän enemmän stressiä aiheuttava puku. Stressaava yksinkertaisesti siksi, että pidän Richardista aaaika paljon (= fanityttöilymittari räjähti jo aikoja sitten) ja olen tämän takia erityisen tarkka kaikkeen hahmoon liittyvässä. Toivon mukaan pukuni ei siis tule näyttämään kovin kamalalta tai kriitikkopuoleni iskee melkoisen loven itsetuntooni. ":D" Miekkaa lukuun ottamatta yritän saada puvun valmiiksi heinäkuussa, koska päätin, että tämä kesä on hyvä kesä lähteä AnimagiCiin! Suomen puolella olisi näillä näkymin luvassa kuvaamista ryhmän voimin elokuussa, ja syyskuussa tänäkin vuonna Tracon. Jos kaikki menee kivasti ja saan sekä puvun että propit – ehkä lupasin tekeväni miekan Asbelillekin – valmiiksi photoshoottiin mennessä, saatan tehdä myös Richardin kruunajaisversion Traconiin.


P.S. Kuulin vähän juttua, että Desussa olisi tarkoitus puhua Trinity Bloodista.

4 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, lisää Pandora Hearts -cossaajia. c: Pitääpä tulla bongailemaan sitten, ja kuvaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa bongailemaan~ \o/
   ... Aaaivan, Lottiesi oli ilmeisesti tulossa Desuun! Olen kyllä noteerannut, että olet tekemässä kyseistä pukua, mutta jotenkin se tapahtuma unohtui. :D

   Poista
 2. Kultakangas! I feel your pain! Mistä pirusta muka ikinä saa sitä oikean sävyistä ja tuntuista ja näköistä kultakangasta? Olen kolunnut kaikki tämän kaupungin kangaskaupat läpi, mutta sopivaa kultakangasta ei vaan löydy. Kaikki mitä tarjolla on ovat yleensä aivan hirveitä.

  Richard-herra näyttää oih niin viehättävältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, todellakin! Itse varmaan valitsen nyt tuon turhan tumman, koska se sopii paremmin muihin kultaisiin osiin, mutta kyllä vähän harmittaa. Suzanne-satiini olisi ehkä väriltään ollut kivempaa, mutta päätin jättää väliin...

   Richard on oikein nätti~ Harmi, ettei oma naama yllä samaan. :D

   Poista