30. huhtikuuta 2011

Pikainen päivitys

Pari viikkoa sitten kuvittelin voivani vaihtaa vapaalle saatuani kevään viimeisen tentin tehtyä. (Ainakin toivon mukaan tehtyä - arvosanaa ei ole vieläkään tipahtanut, mutta enpä toisaalta harrasta reputtamista.) Niinhän sitä luulis! Siinähän ne pari viikkoa sitten hujahtivat, stressaten vuorotellen esseen kirjoittamista ja pukujen tekemistä. Jotenkin minua ei myöskään yllätä se, että ne puvut olisivat saaneet edistyä vähän enemmän kuin ne ovat edistyneet. Tällä hetkellä näyttää hyvinkin mahdolliselta, että suunnitelmani Kiinan tekemisestä valmiiksi Bakaconiin mennessä lakastuvat vielä ennen conia - Minaton saaminen valmiiksi kun on tärkeämpää ryhmäilyn takia. Mutta kävi miten kävi, ajattelin ilmoittaa olevani yhä hengissä ja todeta Kiinan puvun edistyneen vähän sekä Minaton vähän enemmän. Tässä hieman esimakua tulevasta:

Kenkiä on työn alla kaksin kappalein. Kiinan kengät olivat alunperin valkoiset nauhakengät. Niiden pohjat eivät ole aivan sileät, mutten ole vielä päättänyt, hionko ne sileäksi vai en.

Minaton paita ja housut ovat jo hyvällä mallilla, mutteivat vielä valmiit. Sivuhuomautuksena voisin sanoa, että paidan alta kuultaa bindiliivi, jonka sain vihdoin aikaiseksi hankkia. Toivoisin sen bindaavan enemmän, mutta eipä tulos sideharsoja huonommaksi jää, ja bindiliivin käyttö on huomattavasti nopeampaa ja helpompaa. (On myös kyseenalaista, onko edes mahdollista bindata niin paljon, että olisin täysin tyytyväinen lopputulokseen.)

Sainpa tässä taannoin myös peruukit Minatolle ja Richardille. Elättelen toiveita, että Minaton peruukki tekee saman tempun kuin Kiinan peruukki ja alkaa näyttää tummemmalta ulkona - se kun näyttää selvästi tummemmalta esimerkiksi pussissa ollessaan. Richardin peruukki taas on liian pitkä johtuen siitä, että aion napsia ylimääräisestä kuidusta Zagin peruukkiin tarvittavat osat.

Pukujen ajoissa valmiiksi saaminenhan tuskin olisi mikään ongelma, jos viettäisin seuraavat kaksi viikkoa kotona. Sattuupa kuitenkin olemaan niin, että seuraavasta kahdesta viikosta vietän noin puolitoista sekä vanhempieni luona että Berliinissä, ja minähän en a) raahaa ompelukonettani mukaan muutaman päivän takia, enkä b) ompele äitini uudella ompelukoneella mieluusti mitään. Kuoppasin myös lopullisesti ajatuksen photoshootista Berliinissä. Kiinan kohdalla ongelmaksi tuli mahdollisen shoottipaikan liian kaukainen sijainti hotellilta, ja lopulta jätin Cielinkin pois laskuista todetessani, että eiköhän siellä kiirettä pidä muutenkin.

Näin tässä kuussa, josko toukokuun toisella puolikkaalla saisin jo Zagia hyvään vauhtiin! Cain myös vaatisi yhä vähän lisäsäätöä. Elättelen kovasti toiveita, että selviän erinäisistä kuljetus- ja pukemisongelmista ja saisin kyseisen puvun näytille Desuconiin. Mutta siitä lisää joskus toiste!

2 kommenttia: