7. syyskuuta 2011

Tracon VI - vähemmän hengausta, enemmän backstagea

Kun asuntoani katsoi kaksi päivää sitten, huomasi turhankin selvästi, että joku oli vissiin vähän tehnyt jotain pukuja täällä viime viikolla. Nyt kun todisteet tästä on saatu pitkälti hävitettyä, tekisi suorastaan mieli jo aloittaa seuraavaa pukua! Luultavasti historia toistaa itseään ja näin ei käy, mutta tulosta odotellessa on hyvää aikaa palata hetkeksi Traconiin. Vorona mainitsikin jo useita asioita, joista meinasin sanoa - kummallista, eihän me oltu yhdessä kuin n. 99% ajasta! -, joten luvassa on osittaista toistoa.

Viime viikko oli perseestä. Monta kertaa teki mieli vain heittää puvut nurkkaan ja mennä nukkumaan, unohtaa koko Tracon. Mutta koska kyseinen tilanne on aina omaa syytäni, ei luovuttaminen ole niin helppoa - varsinkaan, jos toisella puvulla pitäisi kisata ja toisella ryhmäillä. Zagi ei onneksi aiheuttanut enää erityisemmin päänvaivaa, koska olin repinyt pukua kasaan jo elokuun alussa - meillä oli Vesperia-photoshoot Kotkassa, mutta voi vähän olla, että joku allekirjoittanut jätti keskeneräisen puvun kotiin ja heilui kameran takana puolet ajasta. ":D" Saattoi vähän ketuttaa, kun näki upean puiston, jossa oli tarkoitus kuvata. Youjiroa sen sijaan ommeltiin enemmän kuin tarpeeksi vielä viime päivinä, ja jäipä pari pikkujuttua ihan puuttumaankin toistaiseksi. Nyt kehtaa tunnustaa, kun kisa on jo ohi!

Kirottua itseäni ja aikaansaamattomuuttani muutaman päivän ajan oli vihdoin aika huokaista helpotuksesta ja suunnata perjantai-iltana Tampereelle Voronan kämpille. Koska oli jo myöhä, en jaksanut alkaa katsoa Bakumatsua loppuun - kolme jaksoa vieläkin näkemättä, ups - mutta hyvinhän junassa istuessa pari jaksoa meni. (Oikeasti olisin kyllä katsonut mieluummin jotain vähän vähemmän vakavaa, sen verran väsytti.)

Kuvaaja: Ella

Aamulla teimme Voronan kanssa jännän havainnon - jännitys loisti hyvinkin pitkälti poissaolollaan. Yleensä jännitän ihan pirusti heti herättyäni, mutta ehkä matalammalle asetetut tavoitteet tekivät tehtävänsä. Kyllä se jännitys sitten vähän ennen lavalle astelemista vihdoin iski, mutta sitä ennen saimme hoitaa tuomaroinnit ynnä muut pois alta kaikessa rauhassa. Lavaharjoituksetkin menivät odotettua paremmin, mitä nyt sandaalieni kärjet hajoilivat puolestani ja niitä sitten vähän korjailtiin ja teippailtiin backstagella. Viikko ennen kisaa tuli myös huomattua, että mokomat kapistukset ovat vähän liukkaat, mutta en sentään lentänyt väärässä kohtaa nurin lavalla. Mitä nyt jossain kohtaa vähän liukastelua harrastin. :DKuten Vorona jo totesi, palautetta otetaan mieluusti vastaan.

Karsinnoista minulla ei ole sen suurempaa sanottavaa tähän väliin, joten tyydyn toivottamaan kovasti onnea voittajille! Ansaitsitte sen, ja olette vähintäänkin loistava edustajapari Suomelle! \o/

Sunnuntaina oli sitten vihdoin aika hypätä mukaan Vesperia-porukkaan. Luvassa oli rento päivä - kuvaamista, ruokaa, hengausta... NOT. Keskipäivän aikoihin minut ja Vorona kutsuttiin mukaan nettipukukilpailuun, joten yhtäkkiä sitä vapaata aikaa ennen kisaa olikin kaksi ja puoli tuntia. Ryhmämme kolme puuttuvaa jäsentä saapuivat onneksi pian tämän jälkeen paikalle, joten saimme kuvat kuvattua ja subitkin saatiin ajoissa Voronan mainitsemasta kassaepisodista huolimatta. Niitä sitten syötiinkin vielä silloin, kun olimme jo kisaajajonossa odottamassa saliin pääsyä... Ryhmämme Estelle oli tosiaan myös mukana kisassa, kun agentit tämän bongasivat pienten Vesperia-kuvaustemme jälkeen. Vesperia taisikin olla kisan edustetuin lähdeteos, haha. Kisaan mukaan pääseminen tuntui aika siistiltä, mutta kaikkien kolmen mukaan pääseminen vielä siistimmältä!

Ylärivi: Duke, Raven, Yuri, Estelle, Judith, Zagi
Alarivi: Rita, Patty, Karol, Repede

Zagin kohdalla suurin ongelmani on ja tulee aina olemaan se helvetin peruukki ja irtoilevat blondit kuidut ilmeet. Minä kun en ole erityisen ilmeikäs ihminen, varsinkaan muiden ihmisten ja/tai kameran edessä - Zagi sen sijaan on täysin kaheli, eivätkä tämän ilmeet ole poikkeus. Yritin sitten aina välillä irvistellä kameralle, mutten todellakaan tiedä, mitä niistä kuvista tuli. Tuntemattomille ihmisille irvistely on myös vähän kyseenalaista, koska aina ei voi olla varma siitä, kuvaavatko nämä Vesperiaa vai Yuria ja sen kavereita vai värikästä ryhmää. Jälkeenpäin vähän harmittaa, etten vetänyt ilmeitä täysillä, mutta helppohan se nyt on sanoa - itse tilanteessa on ihan eri fiilis. Katsotaan, saanko kasattua itseni lokakuun puoliväliin mennessä, silloin kun olisi luvassa vielä yksi photoshoot iltaisessa Jyväskylässä.

Se Traconista nyt! Yritän saada puvuista kasaan omia merkintöjään ennemmin tai myöhemmin, nyt kun vihdoin olisi vaihteeksi jotain pukuja suunnilleen valmiina. Entäpä sen jälkeen? Ehkä CosplayGaalaa, viimeistään jotain talvista Desua. Pukusuunnitelmista puhutaan pidemmin sitten, kun niitä on vähän varmisteltu. Ensi vuosi näyttää kuitenkin hankalammalta kuin tämä vuosi, koska cosplay-motivaationi tuntuu viimein palailleen ja pukuvaihtoehtoja on taas enemmän kuin tarpeeksi! WCS-karsintoihin osallistuminen on suuri kysymysmerkki, sillä olen harkinnut puolen vuoden opiskelijavaihtoa ensi lukuvuodelle. Mutta näistä tosiaan lisää sitten, kun tiedän itsekin enemmän.

PS. Olis meillä kyllä jo yksi ideakin mahdollista karsintoihin osallistumista silmällä pitäen...

1 kommentti: