31. tammikuuta 2011

2011

Näin vuoden ensimmäisen kuun lopun kunniaksi on aika tarkastaa, miltä tämä vuosi tulee näyttämään cosplayn saralla. On vuoden 2011 pukulistan aika!

Ensimmäinen huomioni tästä vuodesta on, että pukuja ei ole tulossa ylettömiä määriä. Tällä hetkellä ns. varmojen pukujen joukossa on kolme pukua, tai oikeastaan kaksi sekä yksi "jos nyt löytäis vihdoinkin sen puuttuvan kankaan". Tähän on erinäisiä syitä, mutta ei sellaiset kuitenkaan ole kiinnostavia, joten hahmoja tiskiin! ... Itse asiassa kaikki kolme ovat jo esiintyneet blogissani, joten mitään yllättävää on tuskin luvassa.

Zagi / Tales of Vesperia

Edelleenkin siihen isoon ryhmään, josta puuttuu edelleenkin Flynn Scifo. Valitan asiasta niin kauan, kunnes sellainen löytyy!

Wang Yao / Axis Powers Hetalia

Tämä on se viime vuonna aloitettu "jos nyt löytäis vihdoinkin sen puuttuvan kankaan"-puku. Minulla on hieman kärhämää kultaisen kankaan metsätyksen kanssa, koska kangaskaupoista ei tunnu löytyvän sopivaa ja nettikauppojen selaaminen on hankalaa, kun ei pääse hypistelemään tuotteita. Jos jollain on siis kokemusta kultaisen kankaan etsimisestä ja löytämisestä, vinkkejä otetaan vastaan! Kuvassa kangas on melko epämääräisen värinen, mutta ajattelin tosiaan lähteä etsimään ihan sellaista kultaista, mitä voisi käyttää vaikka Code Geassin Lelouchin keisaripuvussa.

Akizuki Youjiro / Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto

Niinhän siinä sitten kävi, että hahmon ensinäkemisestä aiheutuva "aika cospattavan näköinen!"-reaktio on tarkoitus muuttaa sanoista teoiksi. Tarvon ongelmien suossa jo nyt, vaikken ole edes aloittanut materiaalihankintoja. Syinä tähän ovat a) se, etten ole perinteisten japanilaisten vaatteiden suurin asiantuntija, b) puvun väri, joka voisi olla musta, mutta josta haluaisin animen mukaan tummansinisen ja yritä siinä nyt sitten löytää sopivan värinen kangas sekä c) miekka. En ole koskaan tehnyt huotraa, ja japanilaiset miekat ovat siinä suhteessa vähän haastavia, että huotran ja miekan pitää oikeasti sopia yhteen. Luvassa siis paljon säätöä ja kiroilua!

Aikomuksenani olisi lisätä listaan vielä ainakin neljäs puku, mutta vielä on auki, mikä puku se tulee olemaan. Toisaalta haluaisin vihdoinkin tehdä esimerkiksi Kandan (D.Gray-man) toisen uniformun, toisaalta taas voisin tehdä sen Cielin (Kuroshitsuji) kuudennen mangapokkarin kannen puvun, mutta toisaaltahan sitä voisi heittää ihan lonkalta jotain uutta! Esimerkiksi Gakupo (Vocaloid2) on herättänyt mielenkiintoani viime aikoina. Jään siis kypsyttelemään suunnitelmiani ja kerron niistä lisää sitten, kun kerrottavaa on.

P.S. Kevään aikana on tuskin luvassa mitään suuria puvuntekospurtteja syystä yliopisto. Suuressa viisaudessa jätin historian kurssien tenttimiset keväälle, joten lukemista riittää tuhansia sivuja. Eihän siinä sit mitään, lukemaan vaan!

4 kommenttia:

 1. Akizukisi tulee kokemaan glomppaukseni. Ihan näin varoituksena. Ei muuta.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää lista!

  Voisin muuten semmoisen vinkin heittää, että Tallinnassa kannattaa käydä etsimässä tuota tummansinistä kangasta. Olin juuri viime viikolla siellä etsimässä mustaa kangasta, mutta jostain syystä kaikki olivat joko rusehtavia tai tummansinisiä.. :'D

  VastaaPoista
 3. En tiedä yhtään onko sävy oikea ja saako joustaa tjtn, mutta itse olen Helsingin Eurokankaassa ainakin yhtä aika kivaa kultaista ja kiiltävää kangasta hipelöinyt ensi vuoden pukua ajatellen. Vaikka välimatka, köh. :,D

  "Aikomuksenani olisi lisätä listaan vielä ainakin neljäs puku, mutta vielä on auki, mikä puku se tulee olemaan" -> painostaisin sut parikseni Legend of the Legendary Heroes -paricossiin, jos itselläni olisi yhtään mahdollisuuksia lisätä uutta pukua tälle vuodelle. 8,)

  VastaaPoista
 4. Wolf,
  Kiitän varoituksesta, nyt voin henkisesti valmistautua tähän suureen koitokseen!

  lefrin,
  Kiitos vinkistä! Täytyy harkita siellä käyntiä, jos ei ala sopivaa kangasta näkyä. :)

  cheeseplayer,
  No, tulee sitä joskus siellä käytyä, mutta vähän harvemmin... 'D Venyvyys vain on paha, kun on luvassa sen verran kapeita osia.

  Tarvitsi hirveästi painostaa, juu. :---D

  VastaaPoista